Nieuws

Categorieën

RSS feed
Algemeen / De dont’s en do’s als je wacht op antwoord na je sollicitatiegesprek
Geplaatst op maandag 31 juli 2017


Eindelijk heb je die sollicitatie verstuurd! Nu is het een kwestie van afwachten op antwoorden. Het liefst bel je elke dag even om te kijken hoe het er voor staat, maar dat schiet natuurlijk niet op. Hoe doe je het wel? Van proactief tot geduldig, Yoska legt het je uit!
 

Werk jezelf niet tegen

Het is goed om interesse te tonen, maar overdrijf ook niet. Na minder dan een week bellen, e-mailen en nog eens e-mailen wekt de indruk dat je een beetje pushy bent, iets te veel van het goeie…
 

Maar reageer wel

Maar zorg wel dat je iets stuurt om er voor te zorgen dat je de recruiter nog even herinnert aan jouw goede kwaliteiten..!
 

Maak jezelf niet gek

Iedere keer als je een nieuwe e=mail binnekrijgt dan maakt je hart een sprongetje. Zou het antwoord zijn? Logisch natuurlijk, maar het komt vanzelf wel. Dus, rustig aan. Neem ook even een pauze in het zoeken naar werk, bijvoorbeeld een week. Op deze manier creeer je iets meer rust in je leven. Een week lang niet nadenken, gewoon kijken wat er gebeurt, dan pas gaan checken hoe het zit.
 

Niet gelukt?

Afwijzing gekregen? Helaas. Blijf beleefd, bedank iedereen voor zijn of haar tijd, vraag feedback en ga weer door, vol goede moed, op naar de volgende uitdaging. Blijf kalm, en hop, door naar de volgende uitdaging!
 

> Terug