Nieuws

Categorieën

RSS feed
Algemeen / ​10 niet zo standaard tips tijdens het zoeken naar een nieuwe baan
Geplaatst op dinsdag 18 juli 2017


Je kent ze vast allemaal wel; de tips die je van iedereen krijgt als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Van, het ligt niet aan jou, tot doe beter je best tot, maak een video van je CV, elke baan vraagt weer om een andere aanpak. Yoska zette een aantal handige tips op een rijtje die je niet overal zo maar vindt. Tijden veranderen, dus verander mee.
 

Wees kwetsbaar

Je mag mensen best om advies vragen. Het is ok om niet alles te weten. Bovendien is dit een goede manier om een connectie te maken met bedrijven en personen waar je graag zou willen werken. Mensen zullen je interesse op prijs stellen.
 

Volg niet altijd je passie

Iedereen zal je altijd vertellen: volg je passie en vind iets wat je echt raakt. Goed advies op zich, maar niet altijd. Passie is er niet zomaar ineens. Vaak groeit de passie voor je werk al doende, en doordat je meer leert, ga je je werk ook meer waarderen. Pas dus op met dit soort uitspraken.
 

Leer te luisteren

Tijdens het zoeken naar een baan ben je vooral bezig met het uitdragen van je boodschap. Daardoor vergeet je soms te luisteren. Hierdoor krijg je niet alle informatie goed binnen, en weet je niet welke vragen te stellen. Neem een stapje terug en luister naar de recruiter. Er is een hoop mee te winnen!
 

Solliciteer niet direct

Heb je eindelijk een baan gevonden die je aanspreekt online, neem dan eerst contact met ons op, voor meer informatie. Zo kan je je meer verdiepen in de materie en je brief hierop aan passen.
 

Body language

Dit is vaak iets wat men nog vergeet, maar het is heel belangrijk tijdens jouw zoektocht naar een baan. Straal rust en vertrouwen uit. Let bijvoorbeeld op je handen en je schouders en zorg dat je glimlacht of een neutrale gezichtsuitdrukking hebt. Stap 1 is in ieder geval al dat je je hier bewust van bent...!
 
Kom je snel eens langs bij Yoska?
 

> Terug