Nieuws

Categorieën

RSS feed
Algemeen / ​Tips voor je sollicitatiegesprek
Geplaatst op woensdag 24 mei 2017Eindelijk, je hebt een sollicitatiegesprek via Yoska geregeld. Waar moet je op letten?   
                     

1: Zorg dat je kleding er goed uit ziet

Zorg dat je nette kleding aanhebt, die bij het bedrijf past. Zorg ervoor dat het schone kleding is, en vers gestoomd of gewassen. Het zijn juist de kleine dingen die het doen, dus een losse naad of een doffe schoen zeggen meer dan je denkt.


2: Zorg ook dat jij er goed uitziet

Ga naar de kapper, of de barbier of de schoonhedisspecialiste. Als jij je goed voelt, dan straal je dit ook uit. En zorg dat je nagels er verzorgd uit zien. De toekomstige werknemer vindt dit ook belangrijk! 


3: Print je C.V.

Zorg dat je je C.V. hebt uitgeprint. Minstens vijf kopieën. Je weet namelijk nooit wie je tegenkomt en wie je CV zou willen ontvangen. Mocht het van toepassing zijn, zorg dat je ook een lijst met referenties en misschien zelfs je portfolio hebt.


4: Zorg dat je tas is ingepakt

Behalve de essentiële dagelijkse dingen en je uitgeprinte CV’s et cetera, is het ook handig om een ‘in geval van nood’ pakket bij je te hebben.  Pleisters, kauwgum, paraplu en een nieuwe panty. Best handig! En zorg er ook voor de er geen papiertjes, kabels en bonnetjes door je tas zwerven. Alles netjes ingepakt en bereikbaar.


5: Ken je publiek

Lees je in, weet wat je moet zeggen over het bedrijf en check met wie je het gesprek hebt. Allemaal belangrijke punten die het gesprek sowieso makkelijker maken.


6: Denk na over de vragen, en antwoorden

Er zijn een aantal standaardvragen die altijd gesteld worden. Zorg dat je deze vragen ook makkelijk kunt beantwoorden.

 
Rest ons alleen nog om je heel veel succes te wensen in je zoektocht naar werk, we hopen dat deze tips je helpen!

> Terug